Szövetségre lépnek a hazai libamájtermelők

Hírösszefoglaló
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szövetséget hoznak létre a libamáj hazai és külpiaci pozícióinak erősítése érdekében az ágazat szereplői – hangzott el a harmadik orosházi libamájfesztivál alkalmából megtartott sajtótájékoztatón. A távirati iroda tudósítása szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a libamájat nemzeti kincsnek nevezte, amely nemcsak exportot, hanem foglalkoztatást, vidéki munkahelyeket és feldolgozóipart jelent. A tárcavezető üdvözölte a tervezett szövetség létrehozását, mert mint mondta: csak összefogással, tudatos termelői, feldolgozói szerveződésekkel lehet helytállni a piaci küzdelemben. Fazekas egyben támogatásáról biztosította egy célzott marketingkampány elindítását, s ehhez a minisztérium irányítása alatt álló agrármarketing centrum segítségét is felajánlotta.
A megalakulás előtt álló Magyar Libamájszövetségben a tervek szerint a teljes termékpálya képviselteti magát az integrátoroktól a töméssel foglalkozó gazdákon át a feldolgozókon, a vágóhidakon keresztül a kereskedőkig, illetve akár a forgalmazó éttermek tulajdonosaiig. Dancsó József, Orosháza polgármestere emlékeztetett arra, a magyar libamáj-előállítás legnagyobb része Orosházán történik. – Ezért tartom fontosnak, hogy a készülő és hamarosan megszülető hungarikum törvény külön említést tegyen arról: a libamáj orosházi, hogy ezt a prémiumterméket megfelelő módon tudjuk megőrizni és védeni – emelte ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.