Sztojka Iván bilincsben őrjöngött

Életfogytiglant kért az első- és másodrendű vádlottra – Raffael Sándorra és Németh Győzőre – az ügyész tegnap a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása miatt folyó perben a Veszprém Megyei Bíróságon. A harmadrendű vádlottnak, Sztojka Ivánnak pedig 20 év fegyházat javasolt. A tárgyalást félbe kellett szakítani, mert Sztojka őrjöngeni kezdett, azt kiabálta, hogy ő nem gyilkos, és obszcén módon beszélt az ügyésszel.

Velkei Tamás
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fékevesztett, eltorzult arccal üvöltöző Sztojkát többen fogták le, majd kivezették a teremből, s fegyelmi eljárás indul ellene. A bíró a vádlott hangoskodó családtagjait is kivezettette. A Cozma-ügyben, amelyben az ügyész egyébként minden vádlottat bűnösnek talált, két év után hamarosan megszülethet az elsőfokú ítélet.
A vád képviselője a negyed-, ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottakra börtönbüntetés kiszabását javasolta. Marian Cozma családjának jogi képviselője bejelentette, ügyfelei nevében 150 millió forintos kártérítési kereset nyújtott be a vádlottak ellen.
Bővebben a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.