T O T Ó

MN
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifejezetten érdekes összetételű a totó 21. heti 2. fordulós szelvénye, hiszen tíz francia bajnoki mellett helyet kapott rajta a BL-finálé, az Olasz Kupa döntője, valamint két válogatott összecsapás. A Barcelona és a Manchester United szombati, Wembley-beli csúcstalálkozójáról még bőven szándékozunk írni, e helyütt legyen elég annyi, hogy a papírforma alapján valamivel nagyobb sanszot adunk a katalánoknak. Olaszországban a Serie A zárását követően most a Coppa Italia áll a középpontban, a végső csatát vasárnap este vívja a római Olimpiai Stadionban a címvédő Internazionale és a Palermo. A milánóiak tavaly tripláztak (BL, bajnokság, kupa), az idén viszont már csak utóbbi lehetősége maradt meg nekik. Az oddsok alapján háromszor esélyesebbek, mint a szicíliai gárda.
Válogatott szinten vasárnap Sinsheimben, a Hoffenheim otthonában fogadja Németország Uruguayt a tavalyi vb-bronzmérkőzés „visszavágóján”. Akkor a Nationalelf Müller, Jansen és Khedira góljaival legyőzte a Cavani és Forlán találatait jegyzett urukat. Ezúttal is valami hasonlót várunk. A brit szigeteken a londoni BL-finálé mellett a Négy Nemzet Kupája a sláger, amelyen Skócia, Ír- és Észak-Írország, valamint Wales csap össze egymással, előbbi kettő vasárnapi meccsére lehet tippelni. A világranglistán az írek a 34., a skótok a 66. helyen állnak, ezt jó kiindulási alapnak vesszük.
A francia Ligue 1 zárófordulója következik. Az 1954 után újra bajnoki címet szerzett Lille az 5. Rennes ellen otthon ülhet győzelmi tort, a biztos ezüstérmes Marseille-nek viszont nehéz dolga lesz Caenben, hiszen a momentán 16. hazaiak csak egy pontra állnak a kieséstől. A Lyon akkor bukhatja el a BL-selejtezőt érő bronzot, ha botlik Monacóban, a PSG pedig nyer St.-Etienne-ben.

Tippjeink
1. Barcelona–Manchester United 1, X
2. Arles–Sochaux X, 2
3. Monaco–Lyon X
4. Nancy–Lens 1
5. St.-Etienne–Paris SG X, 2
6. Bordeaux–Montpellier X
7. Lorient–Auxerre X, 2
8. Lille–Rennes 1
9. Caen–Marseille 1, 2
10. Brest–Toulouse 1, X
11. Valenciennes–Nice 1
12. Írország–Skócia 1
13. Németország–Uruguay 1, 2
+1 Palermo–Internazionale 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.