Thessa ezerhatszáz vendége

Stefan Lázár
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan fordulattal ért véget egy német kislány születésnapi ünnepsége szombaton. A tizenhat éves Thessa a fiatal generáció szokásainak híven, a modern kommunikációs technikát választotta, hogy meghívja barátait és ismerőseit: a Facebookon invitálta vendégeit pontos címmel és időponttal. Tévedésből azonban néhány jó barátja helyett a közösségi portál öszszes felhasználójának elküldte a születésnapjára szóló meghívót.
A diáklány üzenetére tizenötezer fiatal jelentkezett anélkül, hogy ismerték volna az őket szívélyesen invitáló születésnapost. Végül a Hamburg előkelő negyedében, Bramfeldben élő Thessa szülei a rendőrséghez fordultak segítségért, mert a házuknál megjelent ezerhatszáz vendéggel nem tudtak mit kezdeni. A jól öltözött gimnazisták és főiskolások ajándékokat hoztak magukkal, és vidáman várták a folytatást. Soraikban ott voltak a Hanza-város úgynevezett autonóm csoportjának képviselői is, akik legtöbbször minden lehetőséget megragadnak arra, hogy randalírozzanak. A rendőrség láttán kiadták a jelszót: „Thessa születésnapja nem bűncselekmény!” Ezután üvegekkel dobálták meg a száztagú rendőri alakulatot, mire a biztonsági szervek lovas rendőröket is kénytelenek voltak bevetni. Az összetűzésekben számos szomszédos kert kerítését letaposta a tömeg, egy melléképület leégett, tizenegy embert pedig őrizetbe vettek az egyenruhások. A csata után visszamaradt törmeléket és szemetet a város alkalmazottainak másnap hajnali két órára sikerült eltakarítaniuk.
Thessa nem élte át a botrányosra sikerült partit, mert a nagyszüleihez elmenekülve ünnepelt. Családja szerencséje, hogy még időben bejelentették a születésnapi buli elmaradását, így nem nekik kell vállalniuk a tetemes költségeket. A jelenlévők közül többen így búcsúztak: „Jövőre is eljövünk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.