Tiszaújváros is lépcsőfok London felé

Munkatársunktól
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg Tiszaújvárosban a Triatlon nagyhét elnevezésű sport- és kulturális eseménysorozatot (időpont: augusztus 6–14-ig), amelynek fő attrakciója, a Világkupa-futam ezúttal is az olimpiai kvalifikációs sorozat része lesz. Tiszaújvárosban tavaly is lehetett pontokat gyűjteni a londoni ötkarikás részvételhez, mert a sportágban 2010. június 1-jén kezdődött meg a kvalifikáció, és a magyarországi viadal egyike a sorozat tizennégy kiemelt versenyének.
Az esemény sajtótájékoztatóján Bráz György polgármester, a szervezőbizottság társelnöke bejelentette, az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a rendező TVK-Mali Triatlon Klubbal, ami garantálja a sikeres lebonyolítást. „Önkormányzatunk már befizette a Nemzetközi Triatlonszövetségnek az idei Világkupa jogdíját, és további segítséget is nyújtunk a sorozathoz. A Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványon keresztül a TVK is jelentős anyagi támogatásban részesít bennünket, de rajtuk kívül is jó néhány szponzort sikerült magunk mellé állítani, kettő kivételével minden napnak önálló támogatója lesz” – tájékoztatott a polgármester. A főrendező Márkus Gábor, a TVK-Mali TK elnöke elmondta, hogy a nagyhéten a tizenöt sportprogram mellett negyvenöt kulturális és gasztronómiai esemény várja az érdeklődőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.