Több kirándulót ért baleset a hét végén

Hírösszefoglaló
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy magyar turista a Magas-Tátrában a Vörös-torony-hágónál (Priecne sedlo) – közölte a tátrai hegyimentő-szolgálat honlapján tegnap. A távirati iroda által idézett közlés szerint a magyar férfi súlyos fej-, hát- és medencesérüléseket szenvedett, miután száz métert zuhant. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt hat órába tellett, mire a turistát mentőhelikopterrel kórházba szállították. A Magas-Tátra olyan övezetében történt a szerencsétlenség, ahol egyelőre túrázási tilalom van érvényben.
Szintén súlyos sérüléseket szenvedett az a férfi, aki vasárnap délelőtt mintegy nyolc métert zuhant egy szikláról a Pest megyei Holdvilág-ároknál. A Visegrádi-hegységben lévő kedvelt kirándulóhelyen túrázó férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba. Ugyanitt egy gyerek is megcsúszott, ő azonban a balesetben csak könnyebben sérült meg. Egy másik kisfiút ugyanakkor súlyos állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba tegnap a Rám-szakadéktól. A hétéves gyermek, aki szüleivel túrázott a Pilis népszerű kirándulóhelyén, egy fáról esett le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.