Tüntetőket lőtt le az izraeli hadsereg

Munkatársunktól
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húszan meghaltak és több mint háromszázan megsebesültek a szíriai állami televízió beszámolója szerint tegnap a Golán-fennsíkon, miután izraeli katonák tüzet nyitottak fiatal palesztin és szíriai tüntetőkre, akik megpróbáltak átjutni az izraeli–szíriai határkerítésen az 1967-es háború 44. évfordulóján. A Madzsdal-Samszban készült riport képein fiatalok éppen átmásznak a határt jelző szögesdróton, izraeli katonák pedig harckocsira szállnak fel, arra készülve, hogy tüzet nyitnak a fiatalokra. Egy izraeli katonai szóvivő azt közölte, hogy a katonák – akik a hatnapos háború évfordulóján magas fokú készültségben vannak a határ mentén – figyelmeztető lövéseket adtak le, majd a behatolók lábára célozva nyitottak tüzet. A szíriai média szerint egy közeli menekülttábor palesztin fiataljai rögtönözték az akciót, amely a Facebook közösségi honlapon szerveződött.
Órákkal az incidens előtt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő közölte, arra utasította az izraeli erőket, hogy visszafogottan, de határozottan lépjenek fel a határsértések megelőzése érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.