Turbulencia miatt zuhant le az Airbus

Hírösszefoglaló
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Air France 2009 júniusában Rio de Janeiróból Párizsba tartó, szerencsétlenül járt gépének egyik pilótája jelezte, hogy erős turbulenciaövezetbe kerülnek, s megállapították, hogy hibásak a repülési, főleg a sebességadatok – közölte tegnap a távirati iroda. A légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) szerint az egyik pilóta azt mondta két és fél perccel a fekete dobozok felvételeinek megszakadása előtt, hogy „egyetlen adat sem érvényes”. A pilóták egy percig két különböző sebességet láttak a kijelzőn, az egyik a sebesség rohamos csökkenését mutatta. Egyikük nyolc perccel a feketedoboz-felvétel vége előtt figyelmeztette a személyzetet a várható turbulenciára. Május elején találták meg a 447-es járat fekete dobozait, s a BEA most tette közzé, hogy milyen körülmények idézték elő az Airbus-gép szerencsétlenségét, amelyben 228 ember – köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar – vesztette életét. A szakértők szerint a sebességmérő műszer hibája nem lehet az egyetlen oka a tragédiának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.