Turistákat mentettek a havasokban

2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegyi mentők és helikopter hozott le a romániai Fogarasi-havasokból tegnap egy kisinyovi (Moldovai Köztársaság) turistacsoportot és annak egyik súlyosan sérült tagját. A társaság a Moldoveanu-csúcs közelében járt, amikor csütörtökön este körülbelül 2000 méteres magasságban többen megcsúsztak a hóban, egyikük szakadékba zuhant, és a fejét ért ütések miatt magatehetetlenné vált. Társa a végtagjain sérült meg, és kihűlt. A Vistea-völgyben rekedtek riasztották a csendőröket és a hegyi mentőket, akik éjfél után értek fel hozzájuk, és ellátták a sebesülteket. Mivel sötétben veszélyes lett volna útnak indulni, a súlyos fejsérültet pedig csak helikopterrel lehetett szállítani, fent, egy sátorban éjszakáztak – tájékoztatta a Mediafaxot Adrian David, a nagyszebeni Salvamont vezetője. A mentőhelikopter tegnap dél körül a brassói kórházba vitte a negyvenéves férfit, állapota nagyon súlyos. – A többiek a csendőrök és a hegyi mentők segítségével jutottak le a hegyről – közölte Ciprian Aldea megyei csendőrfőnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.