Tűz egy orosz fegyverraktárban

MN-összeállítás
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lángok csaptak fel az udmurtföldi Izsevszk mellett egy fegyverraktárban csütörtökön késő este. A tűzoltók még tegnap is az oltással bajlódtak. A szerencsétlenségnek két halálos áldozata is van, a környékről közel 30 ezer embert telepítettek ki – tudta meg a távirati iroda. Orvoshoz összesen 55-en fordultak, közülük 23-an kerültek kórházba, de sokakat tegnap délután már hazaengedtek. A két elhunyt idős volt, mindketten szívinfarktust kaptak.
A raktárban egyes jelentések szerint tízezer tonna tüzérségi lövedéket tároltak. Az orosz tévé ugyanakkor arról számolt be, hogy a helyiségben 56 ezer tonna szétszerelésre váró régi lőszer volt. Biztonsági források szerint a lőszerek között rakéták is vannak, amelyeken azonban nincsenek robbanófejek.
A tüzet és a vele járó robbanássorozatot az első feltételezések szerint egy nem teljesen eloltott cigarettacsikk okozhatta. A fegyverraktárban Igor Konancsenkov, a védelmi minisztérium szóvivőjének megfogalmazása szerint minden égett és minden felrobbant, a személyzetből azonban senki sem sérült meg. Az evakuáltak harmada tegnap már visszatérhetett a lakásába, ugyanakkor az egész környéken elzárták a gázszolgáltatást, ami több tízezer embert érintett. Katonai források szerint a robbanások további két napig is eltarthatnak.

Robbanások. A csehországi Otrokovicében három ember meghalt tegnap hajnalban, amikor egy munkásszállón robbanás történt. Nem hivatalos értesülések szerint egy gránát robbant fel. Egy walesi olajfinomítóban csütörtökön négy ember halálát okozta egy tűz miatt bekövetkezett detonáció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.