Új szervezetet hozna létre a CIG Pannónia

Hírösszefoglaló
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőbb szeretné életre hívni a CIG Pannónia Életbiztosító azt az új, független szövetséget, melynek kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a hosszú távú öngondoskodás szükségességére – erősítette meg Gaál Csaba, a cég vezérigazgatója a távirati iroda kérdésére. Az elképzelések szerint a pénzügyi kultúra fejlesztését a pénzügyi szektor tagjainak széles körű összefogásával valósítaná meg a társaság. – Mindennek fényében tehát éppúgy számítunk biztosítók részvételére, mint hitelintézetek, pénztárak vagy befektetési alapok csatlakozására – ismertette röviden a terveket Gaál Csaba.
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. még múlt hét szerdán jelentette be, hogy kilép a Magyar Biztosítók Szövetségéből (Mabisz), miután a menedzsment véleménye szerint az utóbbi években bekövetkező gazdasági és jogi változások mentén komolyan differenciálódott biztosítói érdekek képviseletét a biztosítótársaságokat összefogó szövetség nem tudta megfelelően ellátni. A Mabisz tudomásul vette a biztosító menedzsmentjének döntését. Az életbiztosító kiválása nem érinti a szervezet jogosítványait. Ugyanakkor továbbra is a Mabisz tagja marad a CIG csoport nem életbiztosítója, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt., amely áprilisban kezdte meg tevékenységét a nagyobb és egyedi ügyféligények, valamint a közös érdekeltségű csoportok kiszolgálásával, s a TIR Biztosító fuvarozási felelősségbiztosításának átvételével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.