Újabb videó Minszkből

Munkatársunktól
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos és durva provokációnak tartja a Külügyminisztérium azokat a felvételeket, amelyek szerdán jelentek meg több internetes videomegosztó oldalon Magyarország minszki nagykövetével összefüggésben – áll a tárca közleményében, amelyből kiderül az is, hogy az ügyben tegnap bekérették Fehéroroszország budapesti nagykövetét. A minisztérium a felvételeket, illetve azok nyilvánosságra hozatalát mint a minszki magyar diplomáciai jelenlét és munkavégzés ellehetetlenítésére irányuló kísérleteket a leghatározottabban visszautasítja és elítéli. Hozzáteszik: „nehéz nem összefüggést felfedezni a demokratikus alapértékek és az emberi jogok Fehéroroszországban történő érvényesítésére irányuló következetes magyar, illetve EU-elnökségi szerepvállalás, valamint a magyar diplomáciai képviselők ellen kibontakozó durva kampány között”. A közlemény végül leszögezi, hogy a Külügyminisztérium vezetésének bizalma töretlen a minszki magyar nagykövetben.
A Youtube videomegosztón is fellelhető, a TheFransekafilm becenevű felhasználó által feltöltött film jól láthatóan titokban készített videofelvétel egy szőke hölgyről, amint egy repülőtéren csomagjával várakozik, sétál, majd találkozik egy férfival, akivel taxiba szállnak. A videó közben lehallgatott olasz nyelvű beszélgetéseket hallani egy nő és férfi között, amelyben viszonyuk legintimebb részleteit beszélik meg. A videó címe szerint Inna Kontra a felvételen látott nő, aki Kontra Ferenc minszki magyar nagykövet ukrán felesége, s a feliratok szerint megcsalja férjét. A videóhoz fűzött szöveg alapján a felvételt az állítólagos szerető felesége által felbérelt magánnyomozó készítette.
Ismeretes, hogy nemrégiben a minszki nagykövetség egyik magas rangú beosztottjának kellett távoznia, miután egy videomegosztó portálon – szintén titokban készített – film jelent meg házasságtörő viszonyainak intim pillanatairól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.