Újjáalakulva folytatja a Presidance Company

Tölgyesi Gábor
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új névvel, koreográfussal, táncosokkal és ars poeticával folytatja pályáját a Presidance Company – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Baranyai Balázs társulatvezető. Az új művészeti vezető, ifjabb Zsuráfszky Zoltán koreográfiáját, az Új világot a magyar soros uniós elnökség búcsúünnepén, június 26-án, valamint július 1-jén mutatja be a RaM Colosseum élményszínházban az ország minden pontjáról válogatott tizenhárom fiatal táncművészből álló csapat. Az Új Magyar Táncszínház nevet felvevő társulat cizelláltabb, közérthető, ám mélyebb gondolatiságú, erősen a magyar táncfolklórra építő, aktuális tematikájú színházi előadásokat kíván létre hozni – fogalmazta meg a művészeti célokat ifjabb Zsuráfszky, akinek darabjából tegnap meggyőző részleteket is bemutattak. Az Új világ-koreográfia egy erős dramaturgiára felfűzött cigány fejlődéstörténet, amelyben a tánc mozdulatai, energiái teremtenek közösséget, bontanak le társadalmi korlátokat.
A társulat újjáalakulását Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója és Román Sándor koreográfus, az Experidance művészeti vezetője is méltatta a tegnapi eseményen. A korábbi táncosok Varidance néven folytatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.