Ukrajna is hölgyeink kosarában

Munkatársunktól
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halad a csoportgyőzelem felé a magyar női kosárlabda-válogatott a soproni Eb-pótselejtező tornán. A Hollandia elleni 68-39 után Finnországot 65-51-re, tegnap Ukrajnát pedig 68-56-ra verte. A finnek kicsit ránk ijesztettek. Öt perc alatt elhúztak hét ponttal (6-13), ám utána kisimult a papírforma, a mieink a nagyszünetben már 13 ponttal vezettek. A 2. félidőben ehhez csak egy pontot tettek hozzá, Tommi Koskinentől így is dicséretet kaptak. A finnek szövetségi kapitánya szerint a magyarok erőnlétileg kimagaslanak a mezőnyből.
Székely Norbert együttese ezt tegnap igazolta. A magyar szakvezető ettől a találkozótól tartott a legjobban, ehhez képest az ukránok szombaton két ponttal kikaptak a bolgároktól. Akik viszont a finnekkel szemben maradtak alul 61-57-re. A körbeverést tegnap a mieink szerencsére megszakították. Az 1. félidő még szorosabban alakult (35-29), ráadásul Krivacsevics begyűjtött négy személyi hibát, s Vajda gyorsan csatlakozott hozzá. Magas poszton Szécsi tudott lendíteni a csapat szekerén, Fegyverneky pedig ismét vezéregyéniség volt, így nem forgott veszélyben a győzelem.
A mai pihenőnap után a magyar válogatott holnap Bulgária ellen zárja a tornát, megalapozott a remény, hogy sikerrel, az első helyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.