Unalomba fulladó piac

Tegnap a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,61 pontos, 0,84 százalékos emelkedéssel, 23 058,85 ponton zárt. A részvénypiac forgalma alacsony volt, mindössze 8,4 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Munkatársunktól
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes unalom volt a piacon – foglalta össze a távirati irodának a nap kereskedését Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. – Az árfolyamokban nem történt számottevő változás, és a forgalom is alacsony maradt – tette hozzá. Varjú Péter úgy vélte, a Mol árfolyamára nincs hatással a 21,2 százalékos részvénycsomag viszszavásárlása az orosz Szurgutnyeftyegaztól. A kérdés az, hogy az állam mit tervez a papírokkal. A piacon leginkább azt tippelik, hogy a tíz százalék fölötti részesedést – amely-lyel a Mol alapszabálya szerint nem lehet szavazni – az állam később értékesíti. – Nem valószínű ugyanakkor, hogy a piacra öntené ezt a mennyiséget – fejtette ki a kereskedő. Az olajpapírhoz kapcsolódó hír az is, hogy a társaság vezetésében történt tegnap néhány változás. Áldott Zoltán, a Mol kutatás-termelés üzletág ügyvezető igazgatója június 1-jével megválik ettől a posztjától, hogy teljes kapacitásával a horvát INA igazgatóságának elnöki feladatait lássa el, a divízió vezetői feladatkörét pedig Fasimon Sándor veszi át, aki előtte a magyar cég június 1-jével megszűnő ellátás és trading szervezetét vezette. A Mol-részvény tegnap 445 forinttal, 1,95 százalékkal 23 245 forintra erősödött, 828,6 millió forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára szintén emelkedett: tíz forinttal, 0,17 százalékkal 6040 forintra nőtt. A részvények forgalma 6,6 milliárd forintot tett ki. A pénzintézet tegnap közölte, hogy június 14-től kezdi meg az osztalékok kifizetését. Egy 100 forintos névértékű törzsrészvényre eső osztalék mértéke 73 forint lesz.
A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,73 százalékkal 549 forintra emelkedett, forgalma 425,2 millió forint volt. A Richter-papírok 190 forinttal, 0,53 százalékkal, 36 000 forintra drágultak, a részvények forgalma 363,1 millió forintot ért el. Az Egis árfolyama 12,9 millió forintos forgalom mellett 160 forinttal, 0,82 százalékkal, 19 260 forintra csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.