Uzsorásszál a romagyilkosságokban

Vona Adrienn
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uzsorások támadásának hitte P. Péter azt a két lövést, ami 2008. szeptember 5-én éjjel csapódott be nyíradony–tamásipusztai házuk ablakán. A férfit tegnap tanúként hallgatta meg a Pest Megyei Bíróság a hat áldozatot követelő romagyilkosság-sorozattal kapcsolatban. A tanú kifejtette, a támadás idején a családjának anyagi gondjai voltak, ezért az élettársa kölcsönkért egy L. István nevű uzsorástól négyszázezer forintot.
P. Péter elmondta, a támadás éjjelén a kétszobás házukban nyolc kiskorú gyermek és három felnőtt tartózkodott. Hozzátette: a házukat ért két lövés a kályha csövében, a számítógépük monitorában, a tükörben és a falban okozott károkat.
A bírósági tárgyalás végén Miszori László tanácselnök bíró lejátszotta Csontos István negyedrendű vádlott nyíradony–tamásipusztai helyszíni kihallgatásának videofelvételét. A kihallgatáson Csontos azt állította, hogy a támadásról Kiss Árpád elsőrendű vádlott részletesen beszámolt neki akkor, amikor egy alkalommal Nyíradony közelében autóztak. Mint mondta, Kiss Árpád azt állította, hogy egy sárga családi házra adott le lövéseket. Kiss Árpád a bíróságon tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez, és utalt arra, hogy a megtámadott ház a tanúk elmondása szerint 2008-ban fehér volt. Kiss Árpád védője, Bérdi Zsolt hozzátette, a helyszíni kihallgatáson Csontos Istvánt a rendőrök befolyásolták, így a hatóság segítségével tudta csak megmutatni a megtámadott házat.
Ismeretes: a hat halálos áldozatot követelő emberölés-sorozatot az ügyészség szerint Kiss Árpád, Kiss István, Pető Zsolt és Csontos István vádlott követte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.