Vádat emelhetnek a volt igazgató ellen

Munkatársunktól
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelési javaslattal zárta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a hivatali visszaélés miatti nyomozást a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának volt vezetője és társai ügyében. A rendőrségi honlapon olvasható közlemény emlékeztet: K. Zsolt igazgató arra utasította a beosztottján – az ugyancsak gyanúsított E. István osztályvezetőn – keresztül a közlekedési hatóság nyugat-dunántúli regionális igazgatóságának illetékes vezetőjét, hogy 2010. március nyolcadikán a Vas megyei Szelestén lévő takarmánykeverő üzemnél tengelysúly-ellenőrzést végző kollégákat azonnal hívják vissza.
Az NNI közleménye szerint éppen az ellenőrök távozására várt három teherautó, amelyek ezután szabadon behajthattak az üzem területére, és elkerülhették a járművek jelentős túlterheltsége miatti bírságot. A büntetőügy harmadik gyanúsítottja az a férfi, aki a már említett járműszerelvényeket üzemeltető gazdasági társaságokat vezeti.
A rendőrségi közlemény rámutatott: a nyomozás iratait a három emberrel szembeni vádemelési javaslattal megküldték a Fővárosi Főügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.