Változik a tárgyalási ütem

Vona Adrienn
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új védő kirendelését kérte tegnap a Pest Megyei Bíróságon Kiss István, a romagyilkosság-sorozat másodrendű vádlottja, mert nem volt megelégedve Gerecs Krisztián ügyvéd munkájával. A törvény értelmében a terhelt indokolt esetben kérheti más védő kirendelését, a kérés indokoltságát ilyen esetekben a tanács elnöke vizsgálja. Miszori László bíró tegnap kihirdette végzését, miszerint Kiss István védelmét a jövőben Kálmán Kinga ügyvéd látja el. A bíró hozzátette: az ügy bonyolultsága miatt az új ügyvédnek idő kell a felkészüléshez, így a tárgyalás üteme megváltozik, a büntetőper nem a jövő héten, hanem június 21-én folytatódik. A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat bíróság előtt álló négy vádlottjának, Kiss Árpádnak, Kiss Istvánnak, Pető Zsoltnak és Csontos Istvánnak a védelmét három kirendelt és egy meghatalmazott ügyvéd látja el. Meghatalmazott védője csak Pető Zsolt harmadrendű vádlottnak van – aki tagadja, hogy bármelyik cselekményben részt vett volna –, az ügyvéd munkadíját a vádlott barátai fizetik. A másik három vádlott kirendelt védőinek díjazása a per költségeit terheli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.