Végzetes házomlás Párizs elővárosában

2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman lelték halálukat – egy asszony és két gyermeke – egy összedőlt épület romjai alatt Párizs Montreuil negyedében vasárnap éjszaka. A szerencsétlenségben nyolcan megsebesültek, hatan közülük súlyosan – adta hírül a Le Figaro. A katasztrófa körülményei még zavarosak, vizsgálat indult a tisztázásukra. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy négyemeletes, leromlott állapotú, használaton kívüli, felújítás alatt álló szálloda rádőlt a mellette lévő, kétszintes lakóházra. Ebben két afrikai család élt, egyik két, a másik öt gyermekkel. A rendőrök feltételezik, hogy a felújítási munkálatok vagy az óriási vasárnapi vihar megmozdította az agyagos talajt, amelyen álltak – jelentette be tegnap reggel Christian Lambert helyi polgármester. A házomlás miatt megrongálódott egy rendőrautó is, amely egy közlekedési balesethez sietett, utasai közül senki nem sérült meg.
A helyszínre 120 tűzoltó érkezett, hogy speciális eszközeikkel, illetve keresőkutyákkal felkutassák a romok alá temetett embereket. Két gyermeket szinte karcolások nélkül húztak ki, hat felnőttet azonban csak több óra elteltével tudtak kiszabadítani. A környéken terjengő gázszag miatt több tucat lakónak kellett elhagynia az otthonát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.