Vele lendülnének

2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József tegnap délelőtt még mindig óvakodott kimondani, hogy „Anzsi Mahacskala”, mintha magával az ördöggel lennének tárgyalásban, délután viszont a 37-szeres válogatott szélsőt képviselő Stars & Friends Menedzseriroda az MTI-hez eljuttatott közleményében már tudatta: a labdarúgó eddigi klubja, a PSV Eindhoven megállapodott az Anzsival az átigazolásáról.
Az orosz sajtó azonban kedd éjszaka már arról is hírt adott, hogy a dagesztáni klub a játékossal is megegyezett, ezt tegnap átvette a magyar média, és időközben az sem maradt titokban, hogy a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtező után Dzsudzsák Rómába utazott, ahol alapos orvosi kivizsgáláson esett át. S mivel makkegészségesnek találták, az utolsó akadály is elhárult azelől, hogy az orosz bajnokságban jelenleg negyedik helyen álló Anzsi vele is aláírja a kontraktust.
Orosz sajtóértesülések szerint ez tegnap meg is történt. A hírt Gadzsi Muszlimovics Gadzsijev, a csapat edzője megerősítette a Szport Ekszpressz honlapján, Dzsudzsák menedzsere ugyanakkor cáfolta.
Vörösbaranyi az Nso.hu-nak nyilatkozva elmondta, megdöbbenti őket az internetes fórumokon és közösségi oldalakon tapasztalható, védence felé áradó „gyűlölet”. Inkább értetlenkedés, viccelődés (lásd: Dz$udz$ák), és kétségkívül kemény kritika olvasható, amiért a magyar futball jelenlegi legnagyobb értéke 24 évesen a pénzszerzést fontosabbnak tartja az előmenetelénél.
Meg nem erősített hírek szerint az Anzsi 14,5 millió eurót fizet a PSV-nek, Ddzsudzsák éves fizetése pedig legkevesebb hárommillió euró lesz. Viszonyításképpen a csapat legnagyobb sztárja, a brazil világbajnok Roberto Carlos évi négymillióért vezet le Mahacskalában.
Pontosabban a játékosok nem Dagesztánban kvártélyozzák be magukat, hanem Moszkvában. Az Anzsi ugyanis a főváros környéki Szaturn edzőközpontban készül, és csak a hazai mérkőzésekre utazik a kies Mahacskalába. Ám emiatt, kell-e mondani, nincs nagy felzúdulás a labdarúgók körében…
Gadzsi Gadzsijev vezetőedző az orosz sajtóban tegnap elmondta, telefonon már beszélt Dzsudzsákkal, vázolta, hogy milyen szerepet szán neki, és a játékos is megfogalmazta a maga észrevételeit, szerinte milyen szerepkörben tudna a legtöbbet segíteni. A tréner úgy véli, hogy az Anzsiban több kiváló kombinatív képességű játékos is akad – a marokkói Boussoufát, a brazil Tardellit, az üzbég Ahmedovot és az orosz Lahijalovot említette –, viszont a lendület sokszor hiányzik a csapatból, és ezen kellene változtatnia Dzsudzsáknak. Aki a tréner szerint erre tökéletesen alkalmas. Gadzsijev leszögezte, tisztában van a magyar játékos képességeivel, de ezt bizonyítania is kell neki, mert a pályára lépő csapatot azok alkotják, akik a legjobbak.
S a komoly terveket szövögető Anzsiban nagy a merítési lehetőség, már most is tizenhárom légiós van a keretben. Dzsudzsák lesz a tizennegyedik, aki Spanyolországról álmodott, de Oroszországba sem kényszermunkára érkezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.