Visszatérnek a Williamsek

Minden idők legeredményesebb teniszező nővérei nélkül zajlottak a múlt hét végén befejeződött francia nemzetközi teniszbajnokság küzdelmei. Noha az amerikai Williams lányok nem Párizsban aratták sikereik többségét, tényleg hiányoztak, ám tündöklésük régi színhelyén, Wimbledonban ott lehetnek, főképp, hogy ennek jövő heti, eastbourne-i előversenyén már fűre lépnek egy-, illetve félévnyi kihagyás után.

Munkatársunktól
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejetlenség a nőknél – írtuk Sport7fő című mellékletünk teniszcikkében két napja, arra utalva, hogy jelenleg nincs igazi klaszszisokból álló markáns élmezőny a hölgyeknél – ellentétben a férfiakkal. Az amerikai Williams nővéreket külön is kiemeltük, mint akik nem vonultak végleg vissza, viszont régóta inaktívak. Szerencsére már nem sokáig, hiszen tegnap bejelentették, hogy szabad kártya segítségével elindulnak a jövő heti, 618 ezer dollár összdíjazású eastbourne-i füves pályás versenyen. Az időzítés nem véletlen, Párizs salakján felesleges lett volna „megégni”, hiszen Serena 13 egyéni Grand Slam-tornadiadalából csak egy született itt, Venus 7 GS-sikeréből pedig egy sem; legjobb eredménye a 2002-es döntő, amelyen éppen húgától kapott ki. Párosban viszont 1999-ben és tavaly együtt nyertek Roland Garrost.
Wimbledon gyepén sokkal jobb a mérlegük, négyszer nyertek együtt a duók között, emellett Venus ötször, Serena négyszer egyesben, szintén négyszer egymás ellen vívták a finálét. Nem véletlen tehát, hogy az eastbourne-i előversenyre időzítették mostani visszatérésüket. A harmincéves húg tavalyi wimbledoni diadala óta különböző sérülések (például elvágta egy üvegszilánk a jobb lábát) és betegségek miatt közel egy éve nem lépett pályára, ráadásként március elején tüdőembólia miatt életmentő műtétet végeztek rajta. Azóta és még hónapokig véralvadásgátló gyógyszert kell szednie, de ez nem akadályozza a pályafutása folytatását. Most nagy elszántsággal várja az eastbourne-i próbát, ahogy azt a viadal honlapján nyilatkozta: „Hihetetlen kemény hónapokon jutottam túl, amelyek megváltoztatták az életemet, a személyiségemet. Rengeteg hálával tartozom a családomnak, a barátaimnak és a szurkolóknak a sok-sok támogatásért, izgatottam várom a visszatérésemet.”
Serena a sok kihagyás miatt az élről a 25. helyre hullott vissza a világranglistán, nővére, Venus pedig jelenleg a 32., pedig a tavalyi évet az 5. pozícióban zárta. Mondani sem kell, ő is volt világelső, először 2002 februárjától. Húgánál kevesebbet hagyott ki, hiszen a januári Australian Openen még indult, s a harmadik fordulóig eljutott, de csípősérülést szenvedett.
Kérdés, a jelenlegi mezőny, Li Na, Wozniacki és a többiek mit lépnek a Williamsek visszatérésére. Az biztos, hogy az eastbourne-i Devonshire Park közönsége jövő héten borzasztóan örül majd.

Federer lemondta Hallét. Roger Federer visszalépett az e heti, 750 ezer euró összdíjazású hallei füves pályás tornától, szándékát egy nappal a Roland Garros döntőjében Rafael Nadaltól elszenvedett veresége után közölte a német szervezőkkel: főképp a fájó belső combja miatt pihenésre vágyik, kockázatos lenne az indulása Wimbledon előtt. A világranglistán 3. svájci sztár korábban ötször nyert Halléban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.