Vizsgálják, rémhír volt-e a számlazárolás

Swendt Pál
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda, történt-e törvénysértés, amikor június 2-án az interneten a kétmillió forint feletti banki megtakarítások zárolásának kormányzati szándékáról szóló álhír megjelent – tájékoztatta lapunkat az ORFK sajtóosztálya. Nagy Anna kormányszóvivő június 3-án rendkívüli sajtótájékoztatón cáfolta az SMS-ben is terjedő, a bankszámla-követelések várható befagyasztásáról közzé tett hírt. Bejelentette, feljelentést tettek, és a történteket a rendőrség mellett a pénzügyi felügyelet is vizsgálja. A lapunknak ezután nyilatkozó jogászok úgy látták, hogy az ügy a rémhírterjesztés szempontjából vélhetően „tényálláshiányos”. Ezt a hároméves szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt a törvény szerint csak közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt lehet elkövetni, így ezzel a gyanúval várhatóan nem indul eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.