Völgyi, Kámán: Zalából irány Paksra

Munkatársunktól
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vojvoda Dávid volt az első fecske, aki a tavaly bajnoki és kupagyőzelemmel tarolt, az idén
viszont csődhelyzetbe került zalaegerszegi kosárlabdacsapattól Paksra távozott. Ez még februárban történt, amikor a ZTE vezetősége nem tudta a fizetéseket biztosítani, ezért minden játékosnak lehetőséget kínált arra, hogy távozzon. Vojvoda mellett két amerikai légiós kapott az alkalmon, a Völgyi Péter edző vezette, megmaradt mag viszont végül be tudott csúszni felsőházi rájátszást érő helyre, s a negyeddöntőben épp az Atomerőművel került össze. Egy bravúros győzelemre még futotta, többre nem.
A Paks végül vele sem került dobogóra, de mivel ez a klub szándéka, változtatott, menesztette például Horváth Imre trénert. Eközben Zalaegerszegen múlt péntekig lebegtették a folytatás variációit, akkor viszont kiderült, hogy csak a jelenlegi korlátozott működésre van mód és pénz, amivel Völgyi Péter megítélése szerint legfeljebb az első osztályú tagságot lehet megtartani. „Megítélésem szerint ez a cél sem a ZTE hagyományainak, sem szurkolóinknak, sem személyes ambícióimnak, sem jelenlegi és leendő szponzoraink elvárásának nem felel meg” – fogalmazott a klub honlapján Völgyi, aki egerszegi kötődésűként különösen nehezen élte meg az utóbbi hónapokat. Végül az eszére hallgatva váltott, de nemcsak ő, hanem a csapat kapitánya, a válogatott Kámán Tamás is, mindketten két évre írtak alá Paksra. Mindezt tegnap sajtótájékoztatón jelentették be. Kámán elmondta, elfogadhatatlan számára, hogy az eddiginél jóval gyengébb csapatban játsszon otthon, döntésében ugyanakkor az is fontos szerepet játszott, hogy szoros barátságot kötött az előző években Völgyivel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.