Wekerle emlékére tekernek Móron

Győr Ágnes
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jótékonysági kerékpártúrát szerveznek szombaton Móron. A Móri karika 110, 50 vagy 25 kilométeres távját teljesítők nevezési díjainak (1500 forint) összegét az idén a Cortex – Agysérültekért Alapítványnak, illetve a Nagy Benedek szobrászművész műhelyében készülő, móri Wekerle Sándor-emlékmű költségeinek támogatására ajánlja fel a város. Először 2007-ben rendezték meg a túrát Orosz Zsolt helyi születésű orvos kezdeményezésére. Tavaly már több mint százan vettek rajta részt – mondta lapunknak Fenyves Péter, Mór polgármestere.
Az első polgári származású magyar miniszterelnök életnagyságú mását augusztus 26-án, azaz a politikus halálának kilencvenedik évfordulóján avatják fel a szülőháza melletti téren. A szobor átadása tesz majd pontot a Wekerle Sándor-emlékév 2011 rendezvénysorozatra, amelynek fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök.
Magyarországon az agyi sérüléseken átesettek rehabilitációja a jelenlegi kórházi keretek között döntően a mozgásfunkciók javítására korlátozódik. A Cortex – Agysérültekért Alapítvány célja hazánk első klinikai neuropszichológiai intézetének létrehozása, ahol elősegítenék a kórházból elbocsátott betegek minél teljesebb rehabilitációját – olvasható a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.