Zágrábban mutatott be szabadtéri misét a pápa

MN
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vallástól való tömeges elfordulás miatt felbomló családi értékek riasztó európai mértékére hívta fel a figyelmet tegnap Zágrábban a pápa, aki arra szólított fel, hogy törvényekkel segítsék a házaspárokat a gyerekek születésének vállalásában és a nevelés költségeiben. XVI. Benedek 400 ezer ember előtt mutatott be szabadtéri misét a zágrábi lóversenypályán. A pápa támogatásáról biztosította Horvátország európai uniós csatlakozását, hozzátette ugyanakkor, hogy megérti azokat, akik tartanak az EU túlzottan központosított bürokráciájától. XVI. Benedek látogatása rendkívüli biztonsági intézkedések mellett zajlik, négyezer rendőrt vezényeltek az utcákra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.