Zsebre vágható az e-idegenvezető

Bodacz Péter
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan a T-Mobile ügyfelei is kipróbálhatják a népszerű PocketGuide telefonos városkalauzokat, amelyek segítségével úgy lehet felfedezni Magyarország és Európa nagyvárosait, mintha egy személyes idegenvezetőt rejtene a telefonunk. Az iPhone-t vagy androidos okostelefont használó ügyfeleknek az idei nyárra tervezett üdüléshez már nem szükséges útikönyvet beszerezniük, elég, ha letöltik a PocketGuide T-Mobile Edition alkalmazást, amelyből kiválaszthatják a számukra érdekes európai várost vagy régiót, azon belül pedig az igényeiknek megfelelő hosszúságú és tematikájú turistaútvonalat. Egy városi csomag általában tíz túravonalat és ötszáz látványossághoz tartozó információt tartalmaz. Az alkalmazás a GPS-pozíció alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és képpel szemléltetve ismerteti a látnivalókat. Két látványosság között sétálva a turista érdekes történeteket hallhat a városról. Ha éppen kötetlen sétára vágyik, a Barangoló üzemmódot is választhatja, és a PocketGuide megmutatja a közelében lévő látnivalókat, sőt a környéken található szolgáltatókat, éttermeket, kávézókat és egyéb érdekes pontokat is. Elegendő otthon vagy a szállodában letölteni az alkalmazást, és városnézés közben már nincs szükség internetkapcsolatra, mert a legtöbb információ a telefon memóriájában tárolódik (tematikus túrák, látványosságok, pontok, programok).
Mindemellett a PocketGuide kiemelkedő közösségi funkciókkal rendelkezik: a felhasználók a Facebook Connect segítségével profilt tudnak létrehozni, az alkalmazás az útközben mobillal készített fotókból és videókból, a feljegyzésekből és a GPS-szel rögzített útvonal Google Earth 3D modelljéből automatikusan videós útinaplót készít, amelyet a felhasználók azonnal megoszthatnak a közösségi oldalon ismerőseikkel vagy a teljes PocketGuide közösséggel. A Live Feed funkció segítségével betekintést nyerhetnek abba, mi történik aktuálisan az adott városban, illetve hogy a barátaik korábban mit csináltak az adott helyen. A bevált éttermek, kávéházak értékelését szintén meg tudják osztani ismerőseikkel. A zsebre vágható elektronikus idegenvezető alkalmazás ügyfélfelülete magyar nyelvű, de a kínálatban szerepelnek angol nyelvű útikalauzok is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.