A Fehér Kígyó legendája Budapesten

Tölgyesi Gábor
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este héttől a Petőfi Csarnokban a helye mindenkinek, aki élőben hallani szeretné a Deep Purple egykori frontemberét, a karcos hangú, bluesos lelkületű David Coverdale-t 1977-ben alapított bandája, a Whitesnake kíséretében. Különféle felállásban, több egykori Deep Purple-tag közreműködésével már tíz éve futotta pályáját a legendává nemesült brit hard rock együttes, mikor 1987-ben a csúcsra ért az Is This Love című balladával, a lendületében a Guns N’ Rosest is megszégyenítő Still Of The Night című nótával vagy a letisztult, 1983-as rockhimnusz, a Here I Go Again feldolgozásával. Az MTV zenei televízió klipnézői kedvéért akkor az egyébként remekbe szabott muzsikusok tupírozott hajjal, glamrock gúnyákban égették magukat, míg a Fehér Kígyó a kilencvenes években szünetet tartott.
A 2000-es évektől Coverdale újabb és újabb muzsikusokkal tért vissza a színre, visszatalált a bluesosabb rock gyökereihez. Ma este egy híresen technikás gitárossal, Reb Beachcsel és Doug Aldrichcsel, Ronnie James Dio egykori zenésztársával lép színre. Az előzenekar a Mobilmánia lesz a Pokolgépből is ismert Rudán Joe-val a fronton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.