A média császára

Karczag Eszter
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rupert Murdoch, a nyolcvanadik életévében járó médiamágnás Ausztráliában született, és – követve apját az újságírás világába – már 22 évesen laptulajdonosnak mondhatta magát. Vállalata az ötvenes évek közepén kezdett terjeszkedni, a News of the World megvásárlásával 1968-ban lépett be a brit sajtópiacra. Jelenleg a világ minden kontinensén több mint száz lapkiadvány van a birtokában, televíziós csatornákkal, könyvkiadókkal és többek között a 20th Century Fox filmtársasággal együtt.
A szigetországban – még a botrány kirobbanása előtt – végzett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek hatvan százaléka gondolta úgy, hogy Murdoch túlzott befolyással rendelkezik a brit politikára. A médiamágnás védelmi vonalát azonban eddig lehetetlen volt áttörni, hiszen évtizedek óta hagyományosan tory hátvédként munkálkodott, és – ahogy Margaret Thatcher, illetve John Major egykori kormányfők – tavalyi győzelmével immár David Cameron is sokat köszönhetett neki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.