Ajtódísszel hirdetik a gyermekáldást

Mizsei Bernadett
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áldás és öröm a gyermekek születése nemcsak a családtagoknak, de az egész társadalomnak is, hiszen a felmerülő problémák természetes orvoslását épp a születésszám növekedése jelenti – hívta fel a figyelmet a népesedési világnapon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága. Éppen ezért a tárca csatlakozik a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom új kezdeményezéséhez. A mozgalom szervezői azt szeretnék elérni, hogy aki részesülhet a gyermekáldás örömében, ossza meg közvetlen környezetében ezt a boldogságot. Így minden édesanya kap egy ajtódíszt a szülést követően, amelyet otthona bejárati ajtajára függesztve jelezheti a külvilág számára gyermeke érkezését. – Azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok minél több gyermeket vállaljanak – közölte Soltész Miklós a fővárosi Szent Imre Kórház szülészeti osztályán tett látogatását követően, ahol átadta az első ajtódíszeket. Az államtitkár hozzátette: nemcsak az anyagi támogatás és a törvényi szabályozás fontos a gyermekvállalásban, hanem az érzelmi támogatás is, vagyis az, hogy a társadalom a fiatal édesanyák mellé álljon, és a gyermeknevelést lelkiekben is segítsék.
– Ne csak akkor tűzzünk ki zászlót, ha valaki meghal, hanem akkor is ha valaki megszületik – hívta fel a figyelmet a mozgalom vezetője. Túry Krisztina arra buzdította a szülőket, önkormányzatokat, kórházakat, hogy rendeljék meg az ajtódísz motívumát viselő, fehér alapú zászlót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.