Ámokfutó ölt Michiganben

Összesen nyolc áldozata van az Egyesült Államokban tegnap történt ámokfutásnak. A beszámolók szerint egy afroamerikai férfi végzett volt barátnőjével, kislányával és öt ismeretlennel, majd menekülni próbált a rendőrök elől. A hajsza közben két embert megsebesített, végül öngyilkos lett.

Hírösszefoglaló
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magán kívül hét emberrel végzett közép-európai idő szerint tegnap egy afroamerikai férfi az Egyesült Államokban – adta hírül a CNN. A hírtelevízió tudósítása idézte a Michigan állambeli Grand Rapids város rendőrfőnökét, Kevin Belket, aki elmondta: a harmincnégy éves Rodrick Dantzler előbb otthonához közel kezdett lövöldözni. Két házra is tüzelt, az egyiknél két nőt és egy tízéves kislányt, a másiknál pedig három nőt és egy férfit lőtt agyon. Belk úgy tájékoztatott, az áldozatok között van a gyilkos volt barátnője és leánya is.
Mire a támadó végzett a hét szerencsétlennel, a rendőrség nagy erőkkel a helyszínre érkezett. Dantzler ezt látva kocsiba szállt, és elhajtott. A hatóságnak csak mintegy negyedórányi autós üldözés után sikerült megállítania az ámokfutót, aki menekülés közben többször kilőtt az ablakon, és két embert megsebesített. A gyilkos egy ponton áthajtott az autópálya két felét elválasztó füves területen, és a forgalommal szemben haladt, végül egy ütközés vetett véget a hajszának. Dantzler ekkor kipattant járművéből, és ismét lövöldözni kezdett. A rendőröket vette célba, de csak a járművekben okozott kárt. A beszámoló szerint az ámokfutó végül három embert túszul ejtett. A rendőrség lezárta a területet – írta a távirati iroda. Hozzátették: a férfi előbb azt közölte, hogy feladja magát a rendőröknek, de miközben tárgyalt a megadásról, fejéhez szorította pisztolyát, és végzett magával. A túszok sértetlenek maradtak. A CNN tudósítása szerint a rendőrök egyelőre nem tudnak magyarázatot adni arra a kérdésre, mi vitte rá Rodrick Dantzlert a gyilkolásra.
Az utóbbi időben több hasonló eset is történt. Csütörtökön például huszonhat gyereket és négy nevelőt tartott fogva hét órán keresztül egy bozótvágó késsel és kalapáccsal fenyegetőző férfi Malajzia déli részén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.