Bírságot kapott az internetes kereskedő

Hírösszefoglaló
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húszmillió forintos bírság megfizetésére kötelezte az iFOREX befektetési szolgáltatót, és hat hónapra felfüggesztette az internetes devizakereskedelemmel foglalkozó cég tevékenységi engedélyét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A szervezet a társaságnál januártól végzett vizsgálatot. Határozata szerint a cég nem adott ügyfeleinek teljes körű tájékoztatást a szolgáltatás jellemzőiről, annak kockázatairól, valamint a szolgáltatás végrehajtásában közreműködő további társaságok szerepéről, s nem rendelkezett a működéshez elvárt technikai feltételekkel sem.
A társaság a felfüggesztés időtartama alatt újabb ügyféllel szerződést nem köthet, a meglévő ügyfeleivel szemben a szerződéseiből eredő kötelezettségeit viszont teljesítenie kell. A határozat a pénzmosás megelőzését szolgáló jogszabályok megsértését is megállapította, ezért kötelezte a céget, hogy a jogszabályoknak megfelelően azonosítsa az ügyfeleket. A cégnek helyreállítási tervet kell készítenie, s havonta köteles tájékoztatást adni a felügyeletnek a főbb ügyféladatokról – olvasható az MTI által idézett közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.