Cseh Tamással a bakonybéli kápolnáért

Makrai Sonja
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Tamás-emléknapot tartanak ma a Veszprém megyei Bakonybélben. Cseh Tamás szorosan kötődött a bakonyi kistelepüléshez: 1961-től szervezte meg itt indiántáborait, később a faluban telepedett le. 2009-ben, néhány hónappal halála előtt, Bakonybél díszpolgárává választották. A község önkormányzata és a helyi Szent Mauríciusz Monostor szervezésében létrejött emléknap fővédnöke Bereményi Géza író, Cseh Tamás szerzőtársa és barátja lesz. A bevételt a Borostyán-kúti kápolna és a mellette lévő stációk felújítására fordítják majd.
A nap folyamán fellép Pitti Katalin operaénekes, Novák János és Bornai Szilveszter, a Se Tamás Duó, Borteleki Gábor és Dávid Roland énekes, valamint Kőrösi Csaba, a Veszprémi Petőfi Színház művésze.
Fél hatkor a falu egykori kaszinójában az indiánok elmúlt ötven évét felidéző fotókiállítás nyílik meg, ugyanitt később Kisfaludy András filmrendező emlékezik vissza Cseh Tamás és a legendás Kex együttes közös múltjára. A program zárásaként Cseh Tamás-koncertfilmet vetítenek le, a kópiát az Országos Széchényi Könyvtár történeti interjútára ajánlotta fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.