Depressziójára hivatkozott a koronatanú

Térfigyelő kamerák a kislétai emberölés estéjén is rögzítették a Perényi 1 nevű debreceni szórakozóhely környékén azt az Opel Astrát, amelyet a vádhatóság szerint a romagyilkosság-sorozat helyszíneinek megközelítésére használtak a feltételezett elkövetők. A Pest Megyei Bíróságon tegnap folytatódott F.-né Ny. Éva, az emberölés-sorozat koronatanújának a meghallgatása is, aki a bíróságon sírva fakadt.

Vona Adrienn
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a bíróság elé állt tegnap F.-né Ny. Éva, a romagyilkosság-sorozat koronatanúja. A tárgyalás kezdetén hangsúlyozta, nyugtatószereket kapott, így tud csak válaszolni a kérdésekre. Az asszony bírósági meghallgatását szerdán azért kellett félbeszakítani, mert rosszul lett. F.-né Ny. Éva a Perényi 1 nevű szórakozóhely megbízott vezetőjeként a főnöke volt az emberölés-sorozat feltételezett elkövetőinek, Kiss Árpádnak, Kiss Istvánnak, Pető Zsoltnak és Csontos Istvánnak. Kiss Árpád elsőrendű vádlottal érzelmi viszonyt is ápolt.
F.-né a azt is hangsúlyozta, hogy rendőrségi meghallgatásain pszichológushoz járt, s depressziós volt. Amikor a bíró erre azt vetette fel, hogy zaklatott állapotáról megkérdezik a munkatársait, F.-né sírva fakadt. Szipogva elmondta, ő nem szeretne senkit kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy bíróságra kell járnia. Bérdi Zsolt, az elsőrendű vádlott védője a büntetőeljárási törvényre hivatkozva leszögezte, a nyomozók F.-nét csak orvosi kivizsgálása után hallgathatták volna ki, mivel tudták, hogy pszichológiai kezelés alatt áll.
A tanácselnök végül ismertette a kislétai támadáskor, 2009. augusztus 2-án és 3-án a Perényi 1 környékén rögzített kamerafelvételeket. Eszerint a támadás előtt, majd utána is megjelent a szórakozóhely környékén egy Opel Astra. A vádirat szerint a gyilkosságok helyszíneit ilyen autóval közelítették meg a feltételezett elkövetők, s az ominózus estén ezzel az autóval hozták el munkahelyükről a fegyvereket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.