Enyhülhet a kánikula

Hírösszefoglaló
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Enyhébb fokozatú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) mára, az UV–B-sugárzás értéke ettől függetlenül várhatóan eléri majd az extrém szintet – közölte Csonka Tamás veszélyjelző a távirati irodával tegnap. Elmondta, zivatarokra ma hajnalban még lehet számítani, de napközben már csak néhol fordulhatnak elő kisebb záporok. Az előrejelzések szerint ma a hőmérséklet maximuma 27–33 Celsius- fok között alakul. Az ország déli és középső területein a napi középhőmérséklet várhatóan 25-26 fok körül lesz, így ma Közép-Magyarországon, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon másodfokú riasztás lesz érvényben.
Az ország többi területén 25 fok körül várható a napi középhőmérséklet. Ezekre a területekre csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Holnap ismét erősödik a kánikula, napközben akár 35-37 fok is lehet.
Az elmúlt hét végén az Országos Mentőszolgálat több mint kilencezer riasztást kapott – közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette, ez mintegy húsz százalékkal több, mint egy átlagos hétvégén. A mentőket leggyakrabban ájulásokhoz, rosszullétekhez, közlekedési balesetekhez riasztották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.