Gyakorlat

Deák Zsigmond
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ versenybizottsága arra hivatkozva, hogy a vasárnapi Kaposvár–FTC labdarúgó NB I-es mérkőzés időpontja megfelel a nemzetközi és a hazai gyakorlatnak, nem járult hozzá az ezen és jövő hét csütörtökön is Európa-liga-selejtezőt vívó ferencvárosiak halasztási kérelméhez. Valóban ez a gyakorlat, bár a Fradi a múlt héten még Jerevánban járt szintén El-meccsen, aztán Moszkvában bemutatózott, Kaposvár után pedig a norvégiai Aalesundba hivatalos, ez összesen oda-vissza több mint tízezer kilométer utazás, s öt mérkőzés két hét alatt. Ehhez képest a Videoton múlt pénteken Kecskeméten játszott Szuperkupát, ma Klagenfurtba hivatalos BL-selejtezőre, tehát enyhén szólva sem utazza körbe a földet, ám az MLSZ mégis engedélyezte, hogy elhalassza a szintén vasárnapra datált siófoki bajnoki kiruccanását. Pedig ez is tökéletesen megfelelne a gyakorlatnak, a Vidi jövő szerdai BL-visszavágója ugyanúgy két napra esik a hét utolsó napjától, mint a Fradi holnapi, El-beli első meccse.
Akkor mi történt? Összeesküvés-elméletek helyett maradjunk az MLSZ-ből szerzett nem hivatalos magyarázatnál: szakmailag rossz döntés született a Videoton halasztási kérelmének elfogadásánál, s ezt – a gyenge játékvezetőhöz hasonlóan – nem akarják még egy rosszal tetézni.
Ám így sérül a versenysemlegesség elve. Ezt éppen az MLSZ versenybizottságának illene tudnia, nehogy gyakorlattá váljon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.