Harcok Belfastban

MN
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódtak a hétfő éjszaka kitört utcai harcok tegnapra virradóra a protestánsok és a katolikusok között az északír fővárosban, Belfastban. Mintegy 700 ember dobálta egymást üvegekkel és kövekkel, és több lövés is eldördült. Egy, a két tábor közé szorult sajtófotóst meglőttek a lábán. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és vízágyút is bevetett a harcolók szétválasztása érdekében. Az incidenst követően Észak-Írország politikai vezetői nyugalomra szólítottak fel. Az összecsapásoknak köze lehetett ahhoz, hogy tegnap az Orániai Rend tagjai az évente szokás szerint megrendezett protestáns körmeneten vonultak fel Belfast katolikus, Ardoyne városrészében (képünkön). A menet Orániai Vilmos protestáns király győzelméről emlékezik meg a katolikus Jakab király felett, amelyet 1690-ben a boyne-i csatában aratott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.