Hárman-hárman egy-egy kvótáért

MTI
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maximális létszámmal, három-három férfi és női versenyzővel vesz részt a magyar öttusa-válogatott a hét végi londoni Világkupa-döntőn, ahol nemenként egy-egy olimpiai kvóta talál gazdára a jövő évi ötkarikás játékok színhelyén. A finálés részvétel kiharcolásához a Vk-sorozatban kellett jól teljesíteni. Február végén Palm Springsben a 2009-es világbajnok Marosi Ádám ezüstérmet nyert. A márciusi kairói versenyt az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. Áprilisban Sassariban Marosi győzött. Május elején Százhalombattán nem született magyar érem, három hét múlva Csengtuban, a tavalyi kínai vb-re épített központban viszont újra akadt dobogósunk: Demeter Bence harmadik lett. Közben a lányok helyezéseket gyűjtögettek.
Az ötkarikás tesztversenynek is tekinthető londoni finálén Marosi és Demeter mellett a sportorvosi kálvárián túljutott Kasza Róbert, valamint Kovács Sarolta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn vehet részt a piros-fehér-zöld színek képviseletében. – Egy-egy kvótát osztanak, így kisebb az esély az olimpiai szereplés kiharcolására, mint majd az Európa-bajnokságon lesz, amelyen az első nyolc szerez londoni indulási jogot, ezzel együtt erre a versenyre is rápihentünk egy kicsit. Edzőtáborból megyünk, edzőtáborba jövünk vissza, mert jelenleg azért a legfontosabb cél, hogy az Eb-re jól felkészüljünk – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. Érdekesség, hogy a kontinensviadalra is Angliában, Medway-ben kerül sor július–augusztus fordulóján.
A mostani Világkupa-döntőn ma a férfiak, holnap a nők versenyeznek. A vívást és az úszást a 2009-es vb-n is használt Crystal Palace nemzeti sportközpontban, a lovaglást és a lövészettel kombinált futást pedig a Greenwich Parkban bonyolítják le. Utóbbi helyszínen rendezik majd jövőre az olimpia öttusazárószámait is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.