Informatikai pénzek új álláshelyekre

Hírösszefoglaló
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegymilliárd forint áll a kis- és középvállalkozások rendelkezésére az Új Széchenyi-tervben meghirdetett pályázat részében július 1-jétől informatikai fejlesztésre – jelentette be Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára Egerben. Az egytől tízmillió forintig terjedő vissza nem térítendő támogatás eszközök beszerzésére, honlapok és webáruházak kialakítására, illetve informatikai képzésre használható fel. – A kormányzat legfőbb célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása nyomán új munkahelyek létrehozása – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. A politikus elmondta, hogy a pályázati rendszert leegyszerűsítették, s az igény benyújtása után 30 napon belül dönteniük kell az elbírálóknak.
– A k+f tevékenységbe is minél jobban be kell vonni a kis- és közepes vállalkozásokat, mert e cégeknek jelentős szerepük lehet az új munkahelyek megteremtésében – ezt hangsúlyozta egy másik rendezvényen Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára tegnap. Mint mondta, az Európai Unió a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez a kutatásokra a világban zajló technológiai verseny miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.