Ingyenkoncertek a Babel Kertben

2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balatonlellei Babel Kertben a fiatalok és a középkorúak egy-két sült keszeg szálkázása meg egy-egy pohár bor vagy sör kortyolgatása közben merülhetnek el esténként a zenehallgatásban. A Balaton leghosszabb fesztiválján csaknem mindennap ingyenkoncertre vagy zenés színházi előadásra várják a nyaralókat. Szétszedették az üdülőhely ősparkjában álló, otromba szabadtéri színpad nézőterét, a fix padsorok helyére három terasz került hangulatos kerti asztalokkal, székekkel. Korszerű lett a színpadtechnika is, amely színházi előadások megtartását is lehetővé teszi. „Várjuk a könnyűzenei irányzatok iránt érdeklődőket neves és még kevésbé ismert együttesek élő koncertjeire a szombat esti rendezvények kivételével belépőjegy nélkül” – mondta munkatársunknak a már több mint egy hónapja folyó zenés kertiparti-sorozat ötletgazdája, Gombos Emil művelődésiház-igazgató.
A Budai Művészképző zenekarainak koncertjével kezdték, vendégük volt a Szilvási Gipsy Folk, a Spencer Hill Magic Band, Gerendás Péter, és várják Horgas Eszter fuvolaművészt. Jön a belga Trycle Band egy világzenei hangversenyre, az Iparkutya (Club Era), a Budapest Klezmer Band és a Técsői Banda.
Gombos Emiltől megtudtuk, néhány produkciót nem adnak ingyen. Fizetni kell Tóth Vera, Caramel, a Magna Cum Laude nagy koncertjére, Szentpéteri Csilla zongoraestjére és a Presidance Company: Hungarythm című táncszínházi show-ra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.