Ismét az országot járja Repülős Gizi

Velkei Tamás
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem jelentkezett a soproni rendőrkapitányságon olyan sértett, aki felismerte volna eltűnt ékszerét – tájékoztatta lapunkat Aranyos Gábor, a városi kapitányság bűnügyi osztályvezetője. Az utóbbi időben ugyanis a határ menti városban több besurranásos lopás történt, és a nyomozók gyanítják, hogy ezek az esetek a Repülős Giziként elhíresült, 85 éves K. Sándornéhoz köthetők, akit a múlt héten csütörtökön állítottak elő, pénteken vettek őrizetbe, majd aznap délután szabadon is engedtek.
A tolvajt ezt megelőzően a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykőn fogták el, amint éppen egy családi ház udvarán nézelődött, elmondása szerint kiadó szobát keresett. A rendőrség azonban az idős asszonynál jelentős mennyiségű ékszert, valamint több tízezer forint készpénzt talált. A bűnügyi osztályvezető rámutatott: ugyan Repülős Gizi Borsod megyei lakcímmel rendelkezik, lényegében nem tartózkodik otthonában, folyamatosan járja az országot, és ott hajtja álomra fejét, ahol pénzt tud szerezni. Kozeschnik Bálint, K. Sándorné ügyvédje lapunknak kifejtette: nem tud arról, hogy képviseltje ellen lakhelyelhagyási tilalom lenne érvényben, így érthető, miért közlekedhet szabadon.
K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismertté, amikor belföldi légi járatokkal repült egy-egy bűntett helyszínére, majd onnan a bűntény elkövetése után vissza is repült a fővárosba. Az elmúlt hat évtized során összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.