Kasza-kvóta Vk-döntős diadallal

Munkatársunktól
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három éve Kasza Róbert, tavalyelőtt és tavaly Marosi Ádám, idén, egészen pontosan múlt szombaton megint Kasza nyerte meg a férfi öttusázók Világkupa-döntőjét. Nagyszerű sorozat, ám a legutóbbi diadal az egyetlen, amely kivívójának olimpiai kvótát is ért, éppen a jövő évi ötkarikás játékok helyszínén, Londonban. Ráadásul a magyar kiválóság számára rosszul kezdődött az idény, mint lapunk elsőként számolt be róla, állítólagos szívproblémák miatt hónapokig nem kapott sportorvosi engedélyt, még az is kérdésessé vált, folytathatja-e pályafutását.
Szerencsére folytathatta. Most az angol fővárosban Kasza második lett a vívásban, majd az úszás után átvette a vezetést, a lovaglást követően újból másodikként vágott neki a lövészettel kombinált futásnak. A dél-koreai Jungot hamar leelőzte, a többieket maga mögött tartotta, nyert az orosz Leszun és a litván Kinderis előtt, s ezzel az európaiak közül elsőként szerzett olimpiai kvótát. Mivel országonként és nemenként csak két-két fő szerepelhet Londonban, a hazai szövetség határoz majd a résztvevőkről, de Kaszának már nincs gondja a kvalifikációval. Elmondása szerint azzal a munícióval versenyzett, hogy ne gondoljon a kvótára, lazán tegye a dolgát. Ez lett belőle! A Vk-döntőn Marosi végül 7., Demeter Bence 9., a nőknél Gyenesei Leila 11., Tóth Adrienn 14., Kovács Sarolta 24. lett, nyert a német Lena Schöneborn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.