Kétszáz új munkahely jött létre

Hírösszefoglaló
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmilliárd forint értékű beruházással bővítette kapacitását a Nestlé büki gyárkomplexumában, aminek következtében több mint kétszáz új munkahely jött létre. Az ötvenezer négyzetméter alapterületűre növelt üzem jelenleg a Nestlé egyik legnagyobb állateledel-gyára. – Egy új beruházás már önmagában is az optimizmus jele, a Nestlé pedig egy olyan cég, amely további gyarapodással számol, a társaság optimizmusa a mi optimizmusunkat igazolja – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a beruházás tegnapi avatásán. – Hiszünk abban, hogy a magyar gazdaság most már megindult azon az úton, amely Közép-Európa egyik legerősebb gazdaságává teszi ismét, ami oda vezet, hogy Magyarország a befektetők számára az egyik legvonzóbb ország legyen – tette hozzá. A jövő szempontjából szerinte rendkívül fontosak azok a beruházások, amelyeket a Nestlé, az Opel és az Audi valósított meg.
Laurent Freixe, a Nestlé európai alelnöke az eseményen azt hangsúlyozta, hogy elkötelezettek Magyarország és a kelet-közép-európai régió iránt, az újabb büki beruházást pedig elsősorban a gyár eddigi kiváló teljesítménye, a dolgozók szakértelme, illetve minőségi munkája indokolta. A vállalat Diósgyőrben csokoládét, Szerencsen italporokat gyárt, Kékkúton pedig ásványvizet és forrásvizet termelnek ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.