Kézigránát is volt a támadónál

Csibra Tibor
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vette tegnap a rendőrség azt a szerb férfit, aki a gyanú szerint vasárnap agyonlőtte volt élettársát Budapesten, a Nyugati pályaudvarhoz közel lévő Kádár utca egyik lépcsőházában. A 39 éves terhelt egy nádasban bujkált Soltvadkert mellett, elfogásakor egész fegyverarzenált foglaltak le tőle a rendőrök. A gyanúsított nem állt ellen, megadta magát, kézre kerítésében döntő szerepe volt egy lakossági bejelentésnek – mondta el lapunknak Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
Mint arról beszámoltunk, vasárnap egy nő holttestét találták meg helyiek a Kádár utcában, az orosz nemzetiségű, magyar állampolgár sértettet hatszor meglőtték a lépcsőházban. A lakók a történtek előtt veszekedést hallottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés miatt indított eljárást az ügyben, és hamarosan megnevezte a bűncselekmény gyanúsítottját a szerb állampolgár P. E.-t, a hatóság a körözéshez közzétette a férfi arcképét is. A tettes és a sértett korábban többször is élettársi kapcsolatban éltek, vélhetőleg viszonyuk megromlása vezetett a tragédiához. P. E. Mercedesét nem sokkal később a Bács-Kiskun megyei Soltvadkerten találták meg. – A nyomozók két szálon indították el vizsgálatukat: feltételezésük szerint a gyanúsított vagy megpróbál visszaszökni Szerbiába, vagy Soltvadkert környékén bujkál – mondta el Polyák Zsolt. Az ügyben csaknem ötven lakossági bejelentés érkezett, a hatóság ezek mindegyikét kivizsgálta. Csütörtök hajnalban újabb riasztást kapott a soltvadkerti körzeti megbízott: egy terepruhás férfit láttak a település melletti nádasban. A megbízott egy nyomozóval ment ki a helyszínre, felismerték P. E.-t, aki a felszólításukra megadta magát. A terhelttől gépkarabélyt, pisztolyt, kézigránátot, 150 lőszert, késeket, tőröket foglaltak le, egyelőre nem tudni, melyik fegyverrel ölte meg áldozatát. – P. E. tegnap beismerte tettét, de vallomást nem tett, a hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatását – közölte Szigeti József, a BRFK bűnügyi főosztályvezetője. Fülöp Valter, a BRFK vezetőjének bűnügyi helyettese a gyilkosság után tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a hatóságnak kiváló kapcsolatai vannak a külföldi társszervekkel, ezért a nemzetközi elfogatóparanccsal körözött P. E.-nek nem volt esélye a menekülésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.