Kiutasításra várnak az aktivisták

Hírösszefoglaló
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százhuszonnégy, jobbára európai palesztinbarát aktivistát tart fogva Izrael, mielőtt kiutasítja őket – közölték szombaton az ország bevándorlási hatóságai az MTI szerint. Szabin Hadad szóvivő elmondta: ezeknek az embereknek megtiltották a belépést izraeli területre, és jelenleg helyi börtönökben vannak. Mihelyt lesz elég járat, elég hely, kitoloncolják őket. Többnyire franciák – tette hozzá –, de vannak köztük amerikaiak, belgák, hollandok, bolgárok, spanyolok is.
Magyarországon a Jobbik nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményezett az iránt érdeklődve, vajon a Malév nemzeti légitársaság miért tagadta meg kilenc palesztinbarát aktivista elszállítását. Izrael a tervbe vett tiltakozó akció résztvevőit vagy érkezéskor állította elő, vagy még előre, az aktivisták kiindulópontjára küldött üzenetekkel, a légicégek lebeszélésével vette elejét a tömeges érkezéseknek.
Börtönbe azért kerültek többen is, mert a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren csak hatvan embert tudnak fogva tartani. A helyi büntetés-végrehajtó hatóság szóvivője szerint nyolcvanöt aktivistát a Tel-Avivhoz közeli Ramléban, a Givon őrzőközpontban, harminckilencet pedig a beérsevai Ela börtönben tartanak fogva.
Izrael már csütörtökön elkezdte az aktivisták érkezésének megakadályozását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.