Letöltendő börtön hulladéklerakás miatt

Hírösszefoglaló
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt tegnap egy férfit, aki építési törmeléket és veszélyes hulladékokat helyezett el a város külterületén – közölte Beznicza Árpád sajtószóvivő az MTI-vel.
A vádirat szerint a büntetett előéletű elkövető 2009 februárjában a bontási munkáknál keletkezett tehergépkocsinyi rakományt – építési törmeléket, beton- és csempedarabokat, hullámpala-törmeléket, bontott műanyag- és színesfémhulladékot – egy külterületi ingatlanon helyezte el. A szállítmányban voltak veszélyes hulladéknak minősülő szennyezett anyagok is, például autóbontásból származó alkatrészek, üzemanyag-, olaj- és fékfolyadék-tartályok, fertőtlenítőszeres flakonok. A vádlottal szemben 2009 júliusában újabb rendőri eljárás indult, mert az ingatlanján lomtalanításból származó, veszélyes hulladéknak minősülő tárgyakat tárolt.
A megyei bíróság a Zalaegerszegi Városi Bíróság 2011 februárjában hozott verdiktjét helybenhagyva ítélte el a férfit, akit két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.