Lövések egy veszprémi ház előtt

Munkatársunktól
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség a tegnap reggel Veszprémben elkövetett emberölési kísérlet ügyében, a támadás hátterében vélhetőleg a felbujtó és a sértett közötti korábbi üzleti vita áll. A negyvenéves, a Balaton környékének alvilágában közismert P. Sándort tegnap hajnali fél ötkor lőtték meg többször a megyeszékhely dózsavárosi részén a háza előtt. Lapzártánkkor még tartott az a kiterjedt vizsgálat, amelyben a nyomozók több helyszínen tartottak bűnügyi szemlét, házkutatást, tanúkihallgatást – közölte lapunkkal Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az eddigi adatok szerint a 26 éves, olaszfalui S. T. próbálta megölni a sértettet, megbízója pedig a szintén huszonhat esztendős, veszprémi M. S. volt. A két férfi ellen emberölés kísérlete miatt indított eljárást a hatóság, egyelőre nem tudni, hogy a terheltek tettek-e vallomást az ügyben.
A terheltektől lefoglalták a 0,22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert a nyomozók, valószínű, hogy S. T. ezzel adta le a lövéseket P. Sándorra. Utóbbit tegnap megműtötték a megyei kórházban, állapotát stabilizálták az orvosok, de továbbra is életveszélyben van.
A távirati irodának név nélkül nyilatkozó veszprémiek egy része példás életvitelűnek, mások viszont zűrös embernek írták le P. Sándort. Az MTI megszólaltatott egy veszprémi ügyvédet, aki elmondta, hogy a sértett jó barátságban volt a 13 éve Veszprém és Szentkirályszabadja között az autójában felrobbantott Molnár Péterrel. Molnárt a balatoni alvilág egyik vezetőjének tartották, karrierje Szlávy Bulcsú nem sokkal korábbi halála után ívelt fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.