Médialeépítés: újratárgyalást követelnek

Hírösszefoglaló
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte teljes egészében lezárta a csoportos létszámleépítésről szóló előzetes értesítések átadását a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – nyilatkozta tegnap a szervezet szóvivője. Cserháti Ágnes elmondta: az alap 3063 munkavállalójából körülbelül 2100 találkozott munkahelyi vezetőjével. Háromnegyed részük szerződésmódosítást, negyedük az elbocsátásáról szóló előzetes értesítést vett át. A szóvivő közölte: az MTVA szeptembertől az eddig át nem tekintett szervezeti egységeket, s az ott dolgozók munkakörét is átvizsgálja, s várhatóan ismét módosítja a szervezeti és működési szabályzatot. Erre alapozzák a leépítés második körét. Cserháti Ágnes visszautasította a politikai tisztogatás vádját, hangsúlyozva, a négy közmédium összevonásával kialakult párhuzamosságokat számolják fel az elbocsátásokkal.
A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának elnöke közölte, jövő szerdán demonstrációba kezdenek az intézmények szakszervezetei. Nagy Navarro Balázs jelezte: az „embertelen és arányait tekintve is kifogásolható” elbocsátásokat újra akarják tárgyalni. Munkabeszüntetést is kilátásba helyezték. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.