Megmérgezte gyermekeit egy anya

Gyógyszerrel mérgezte meg magát és három gyermekét tegnap egy asszony Baján, tízéves kislánya meghalt, fiait és őt megmentették. Ózdon egy asszony és a lánya gyógyszerrel és vegyszerrel végzett magával, míg Budapesten is több öngyilkosság történt az utóbbi napokban.

2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg végezni akart magával és három gyermekével Baja-Mártonszállás külterületén egy 47 éves asszony hétfőn. A nő különféle gyógyszereket adott a gyerekeknek, és maga is bevett valamilyen szert. Tízéves kislánya meghalt, nyolc- és tizenegy éves fiait kórházban ápolják. A fiúk életét az mentette meg, hogy az apa, a 48 éves H. I. aggódni kezdett, miután a család nem válaszolt telefonhívására, ezért délután két óra körül hazament a munkából. Ő riasztotta a rendőrséget és a mentőket is. Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak elmondta: a kislányt holtan találta az apja, a kisfiúkat a mentők kórházba vitték, ahol azonnal kimosták a gyomrukat. Azóta már kikérdezték őket; hogy milyen eredménnyel, a nyomozás érdekében egyelőre nem tudható. Meghallgatták az apát is, a nő azonban, aki szintén ápolásra szorul, még nincs kihallgatható állapotban.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A kislány halálának körülményeit igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálják.
Ózdon egy 56 éves asszony 37 éves, gondnokság alatt álló lányával együtt gyógyszert vett be és vegyszert ivott a közelmúltban, valószínűleg öngyilkossági szándékkal. – A lány kórházba szállítása után, az anyja tegnap életét vesztette – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Egyedné Novodonszki Éva közölte azt is, hogy a történtekről a kórház értesítette a rendőrséget, amely igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.
Gyógyszermérgezés és alkohol okozta egy huszonhárom és egy huszonegy éves testvérpár halálát is Ercsiben, harmincegy éves fivérük talált rájuk hétfőn. A rendőrség közlése szerint a holttestek mellett üres szeszes üvegek és kiürített gyógyszeres dobozok hevertek.
Saját torkát vágta meg és felgyújtotta magát egy középkorú nő Budapesten tegnap, amikor tartozásai miatt ki akarták lakoltatni negyedik emeleti, óbudai lakásából. A helyszínen lévő rendőrök eloltották a tüzet, a nőt a mentők kórházba vitték.
Vasárnap este, szintén Budapesten, a tizenötödik kerületi Szentmihályi úton egy fiatal férfi gyújtotta meg magát, ő később belehalt sérüléseibe.
Civil szervezetek akciótervet dolgoznak ki az öngyilkosságok megelőzéséért.
Erről bővebben az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.