Milliárdokért értékesíthetjük a kvótánkat

Hírösszefoglaló
2011. 07. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államnak idén a piaci árak alakulásának függvényében 6-8 milliárd forintos bevétele származhat a szén-dioxid-kvóta értékesítéséből – közölte a távirati iroda Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter írásbeli kérdésre adott válaszát. Oláh Lajos (MSZP) egyebek mellett azt kérdezte a minisztertől, miként állnak a kvótaértékesítési tárgyalások. Fellegi válaszában leszögezte, hogy az állami tulajdonú kibocsátási jogosultság értékesítésére vonatkozó előkészületek a végükhöz közelednek, az értékesítés pedig 2011 második felében várható tőzsdei és aukciós úton. Mint írta, a kormány még folytatja a kiotói kibocsátási jogosultságok közvetlen eladását is. A miniszter közölte azt is, hogy tárgyalásokat folytatnak minden lehetséges vevői körrel, így államokkal, közvetítőkkel, végfelhasználókkal, tőzsdei kereskedésben érintett cégekkel, kvótakereskedelmet folytató vagy abban bármilyen formában érdekelt vállalkozásokkal is. Fellegi válaszában úgy fogalmazott, alapvető fontosságú, hogy Magyarország nemzetközi és üzleti hírnevét ne veszélyeztessék a korábbi években előfordult kétes esetekhez hasonló ügyletek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.