Nagy harc ígérkezik az ezüstért

MTI
2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerb válogatott átlövővel, Jelena Zsivkoviccsal, valamint a Békéscsabáról érkezett beállóval, Cifra Anitával erősítette meg keretét az FTC–Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata – jelentette be a tavasszal Kupagyőztesek Európa-kupáját és bajnoki bronzérmet nyert együttes szezonnyitó sajtótájékoztatóján Elek Gábor vezetőedző. A 20 esztendős jobbátlövő Zsivkovics a szerbiai Zajecar együttesétől érkezett a zöld-fehérekhez. Tízszer játszott a felnőtt- válogatottban, a tavalyi Európa-bajnokságon is szerepelt. A KEK-győztes csapat magja megmaradt, s Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a hazai bajnokságban szeretnének előbbre lépni, s legalább a második helyen végezni. Kökény hozzátette, hogy a kupasorozatokban sok függ a sorsolástól, ezért a KEK-ben és a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülést tűzték ki célul.
A magyar bajnokságban legutóbb a Győr mögött a Debrecen végzett a második helyen, és a hajdúságiak nem engednék át a pozíciójukat. A Debrecen ugyancsak tegnap tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a cél az ezüstérem megszerzése, a Bajnokok Ligájában pedig a főtáblára kerülés. A DVSC öt új játékost igazolt, s Szűcs Gabriella, Léránt Vivien, Kudor Kitti, Király Annamária és Pásztor Bettina is úgy fogalmazott, hogy az eredmények elérése mellett a legfontosabb feladat a jó csapategység kialakítása. Köstner Vilmos vezetőedző arról számolt be, hogy a gárda nyolchetes felkészüléssel és 14 edzőmérkőzéssel készül az új szezonra.
A debreceni együttes a német Buxtehudéval vagy a lengyel Zaglebie Lubinnal játszhat majd a BL főtáblájára kerülésért, de ehhez előbb az első selejtezőkörből érkező riválisát kell legyőznie, amely az Omni Lux (görög), a MizuWaAi/Dalfsen (holland), a Brühl (svájci) és a Gil Eanes-Lagos (portugál) alkotta kvartett második helyezettje lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.